Nuorten turvatalot tarjoavat tukea arjen haasteisiin

Joonas Brandt 2017 / Suomen Punainen Risti
Nuorten turvataloilta saavat tukea niin nuoret kuin nuoren läheiset.
Image: Joonas Brandt 2017 / Suomen Punainen Risti

Arjen rutiinien rakentaminen ei aina ole helppoa, ja joskus siihen kannattaa pyytää apua.

Syyskuun myötä monilla alkaa uudenlainen arki: osa aloittaa opiskelut tai uuden lukukauden, osa suuntaa töihin, harjoitteluun tai työpajalle ja osa keskittyy kuntoutumiseen tai etsii omaa suuntaansa. Arjen rutiinien rakentaminen ei aina ole kuitenkaan helppoa, ja joskus arjen palikoiden paikalleen saamisessa auttaa, kun pyytää apua.

Nuorten turvatalot tarjoavat tukea nuorille ja nuorten läheisille niin arjen haasteisiin kuin muihin elämän pulmiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella sekä verkossa.

Tukea vuorokausirytmin löytämiseen

Joskus vuorokausirytmi keikahtaa päälaelleen, ja silloin opiskelu ja kouluun tai oppilaitokseen suuntaaminen aamulla voi muuttua haastavaksi. Nuorten turvataloilla nuoren on mahdollisuus saada tukea vuorokausirytmin löytämiseen unirytmityksen avulla.

Apua itsenäistymiseen

Oman elämän aloittamisessa tukea saattaa tarvita niin asunnon löytämiseen, arjen rutiinien opetteluun sekä tarvittavien etuuksien tai palveluiden etsimiseen. Joskus tukea kaivataan siihen, että saa jutella luotettavan ihmisen kanssa mielialoihin tai yksinäisyyteen liittyvistä asioista. Tukea itsenäistymiseen ja asumiseen voit kysyä lähimmältä Nuorten turvatalolta.

Jos olet 18–24-vuotias pääkaupunkiseudulla asuvat nuori aikuinen tai nuoren aikuisen läheinen ja itsenäistymisen ja asumisen kysymykset mietityttävät, voit ottaa yhteyttä Nuorten turvatalojen Kotipolkuun. Myös Turun ja Tampereen turvataloilta saat tukea itsenäistymiseen.

Huolia perheessä?

Syksy saattaa nostaa pintaan huolia tai ristiriitoja perheessä. Tarvittaessa tarjoamme nuorille turvallisen yösijan tilapäismajoituksessa. Niin nuoria kuin nuoren läheisiä huolettavia kysymyksiä voimme pohtia yhdessä keskusteluavun keinoin.

Sekasin-chat auttaa verkossa

Netissä tukea nuorille tarjoaa nopeasti ja maksutta Sekasin-chat.

Mielekästä tekemistä arkeen

Syksy on hyvää aikaa pohtia, voisiko uusi harrastus tai muu kiva tekeminen lisätä hyvinvointia. Monenlaista järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa järjestetään ympäri Suomen. Vapaaehtoistoiminta on myös hyvä tapa löytää uusia kavereita. Mielekästä tekemistä vapaa-ajalle voit etsiä esimerkiksi Oman Punaisen Ristin kautta.

Jos haluat vapaaehtoiseksi Nuorten turvatalolle auttamaan tai vaikuttamaan, voit ottaa yhteyttä lähimpään Nuorten turvataloon. Täältä voit lukea lisää siitä, millaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja Nuorten turvataloilla on.

Jos olet nuori tai nuoren läheinen ja tarvitset tukea arjen sujumiseen tai muihin elämän pulmiin, voit ottaa yhteyttä lähimpään Nuorten turvataloon. Mietitään yhdessä, miten voisimme olla avuksi. Nuorten turvatalojen tuki on maksutonta eikä lähetettä tarvita. Löydät Nuorten turvatalojen yhteystiedot tämän linkin takaa.