Haluatko auttaa nuoria ja perheitä? Haemme vapaaehtoisia Nuorten turvataloille

Pietari Hatanpää / Suomen Punainen Risti
Suomen Punainen Risti

Vapaaehtoisille on turvataloilla monenlaisia tehtäviä. Voit esimerkiksi päivystää työntekijöidemme kanssa nuorten kriisimajoituksessa tai auttaa nuoria verkossa Sekasin-chatissa.

Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja heidän perheitään nuoruuteen ja vanhemmuuteen liittyvissä pulmissa ja kriiseissä. Turvatalot sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Lisäksi autamme valtakunnallisesti verkossa. Lue lisää turvatalojen toiminnasta ja palveluista.

Vapaaehtoisten rooli arjessamme on merkittävä. Tarjoamamme apu perustuu kriisi- ja perhetyön ammattilaisten sekä koulutettujen vapaaehtoisten yhteistyöhön.

Vapaaehtoiseksi turvatalolle Helsinkiin

Etsimme vapaaehtoisia Helsingissä erityisesti kriisimajoitukseemme. Seuraava vapaaehtoiskoulutus järjestetään la 23.9. Helsingissä. Ilmoittaudu mielellään viimeistään 17.9. sähköpostilla turvatalo.helsinki@punainenristi.fi tai puhelimitse 09-6224322.

Turvatalon kriisimajoitus on auki joka päivä illasta aamuun, kello 17–10. Vapaaehtoisen tehtävänä on olla nuorille illan aikana läsnä ja osallistua arjen askareisiin esimerkiksi laittamalla nuorille ruokaa.

Voit tulla vapaaehtoiseksemme, kun olet vähintään 23-vuotias. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Vapaaehtoiseksi turvatalolle Vantaalle

Vantaalla etsimme uusia vapaaehtoisia pop-up-turvatalollemme ja nuorten iltoihin, joita pyöritetään työntekijöidemme ja vapaaehtoistemme yhteistyössä. Lisäksi etsimme vapaaehtoisia kriisimajoitukseemme ja nuorten auttamiseen verkossa.

Pop-up-turvatalo päivystää torstai-iltaisin kauppakeskus Dixissä Tikkurilassa. Kuka tahansa nuori tai vanhempi voi tulla juttelemaan kanssamme mielen päällä olevista asioista. Järjestämme pop-up-turvatalolla myös teemailtoja. Torstaisin pidämme lisäksi nuorten iltoja Tikkurilan nuorisotilalla yhteistyössä Vantaan nuorisopalveluiden kanssa.

Kaipaamme vapaaehtoisia myös Sekasin-chatin päivystäjiksi. Sekasin-chatissa nuoret voivat jutella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Kiinnostuitko? Mukaan pääsee milloin vain! Ota yhteyttä turvataloomme Vantaalla puhelimitse 09-8714043 tai sähköpostitse turvatalo.vantaa@punainenristi.fi. Saat tehtävääsi perehdytyksen.

Vapaaehtoiseksi turvatalolle Espooseen

Espoossa Nuorten turvatalo etsii uusia vapaaehtoisia kaikkeen toimintaansa, erityisesti nuorten auttamiseen verkossa.

Nuorten turvatalot päivystävät säännöllisesti Suomen Mielenterveysseuran koordinoimassa Sekasin-chatissa. Chatissa nuoret voivat jutella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta nimettömänä ja luottamuksellisesti. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen chat-päivystämiseen. Perhe- ja kriisityön ammattilaiset ovat aina vapaaehtoisten tukena.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä turvataloomme Espoossa, p. 09 8195 5360, tai turvatalo.espoo@punainenristi.fi.  

Vapaaehtoiseksi turvatalolle Tampereelle

Tampereella toivottamme uudet vapaaehtoiset tervetulleiksi kaikkeen toimintaamme. Tarjolla on monipuolisia tehtäviä nuorten parissa.

Seuraava Sekasin-chatin päivystämiseen liittyvä koulutus on ma 2.10. ja vapaaehtoisten peruskurssi lokakuun lopulla. Voit ilmoittautua mukaan tai kysyä lisää puhelimitse 040 556 6661 tai turvatalo.tampere@punainenristi.fi.

Vapaaehtoiseksi turvatalolle Turkuun

Myös Turussa toivottamme uudet vapaaehtoiset tervetulleiksi toimintaamme. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä 02 253 9667 tai turvatalo.turku@punainenristi.fi.

Lue lisää Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen toiminnasta.