Haluatko sinäkin jeesata junnuja? Perusta nettikeräys Nuorten turvatalolle

Pietari Hatanpää / Suomen Punainen Risti
Image: Pietari Hatanpää / Suomen Punainen Risti

Kun Eero Rämöllä oli synttärit ja valmistujaiset, hän toivoi lahjojen sijaan läheisiltään rahaa Nuorten turvatalolle. Punaisen Ristin uudessa palvelussa kuka tahansa voi perustaa keräyksen tärkeäksi kokemalleen kohteelle.

Rämö suunnitteli tammikuussa syntymäpäivä- ja valmistujaisjuhliaan. Ajatus lahjojen saamisesta tuntui hullulta, sillä tavaraa oli kertynyt jo kotiin yllin kyllin.

– Halusin, että lahjarahat päätyisivät sinne, missä niitä oikeasti tarvitaan. Siksi perustin keräyksen Nuorten turvataloille. Täytin 30, ja sehän on nuoruuden virallinen loppu. Siis juuri oikea hetki jeesata junnuja, Rämö kertoo.

Nuorten turvatalo tuntui sopivalta kohteelta myös siksi, että Rämö on toiminut pitkään luottamustehtävissä Punaisessa Ristissä ja nuorisoasioiden parissa. Hän on Punaisen Ristin valtuuston puheenjohtaja ja nuorisojärjestö Allianssin hallituksen puheenjohtaja. Aiemmin hän toimi muun muassa Punaisen Ristin nuorisotoimikunnassa.

Kuka tahansa voi avata keräyksen

Rämö perusti keräyksen Punaisen Ristin uuteen verkkopalveluun. Siinä kuka tahansa voi avata keräyksen toivomalleen kohteelle ja kannustaa läheisiään lahjoittamaan rahaa keräykseen.

Keräyksen voi perustaa esimerkiksi omien valmistujaisten, häiden tai muun merkkipäivän kunniaksi. Palvelussa on useita vaihtoehtoja keräyskohteeksi. Nuorten turvatalon lisäksi voi tukea esimerkiksi Punaisen Ristin katastrofirahastoa tai ystävätoimintaa.

Keräyksen perustaminen onnistuu muutamassa minuutissa. Palvelussa valitaan ensin lahjoituskohde ja avataan keräys, jonka jälkeen kutsua voi jakaa sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa. Lahjoitustilanne ja viestit näkyvät keräyssivulla saman tien.

– Keräyksen perustaminen ja siihen lahjoittaminen oli todella helppoa. Keräystavoitteeksi valitsin 1500 euroa. Ihan siihen ei päästy, mutta lähelle kumminkin, ja kaikki kommentit tutuilta olivat tosi positiivisia, Rämö kertoo.

Lue lisää ja avaa keräys

Lisätietoja keräyksen perustamisesta löydät täältä. Sivulla voit myös avata oman keräyksesi.

Lue lisää Punaisen Ristin lahjavinkeistä kevään juhliin.