Nuorisotapahtuma Reaktorissa pohdittiin unelmia ja periaatteita

Talviloman suurin nuorisotapahtuma Reaktori keräsi kolmen päivän aikana noin 13 000 kävijää. Nuorten turvatalo ja Helsingin ja Uudenmaan piiri yhdessä järjestön vapaaehtoisten kanssa järjestivät tapahtumakävijöille kiperiä tietovisoja ja juttelivat nuorten unelmista.

Hiihtolomalaisten riemuksi Helsingin Messukeskuksessa 18.-20.2. järjestetty Reaktori-nuorisotapahtuma juhli tänä vuonna 10-vuotissyntymäpäiväänsä. Nuorten turvatalo osallistui kolmepäiväiseen talvilomatapahtumaan omalla pisteellään, jossa nuoria viihdyttivät myös Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja Helsingin ja Uudenmaan piirin työntekijät.

Nuorten turvatalon tapahtumapisteellä nuoret saivat käydä kirjoittamassa omia haaveitaan seinälle ripustettuun unelmien linnaan. Unelmien linna täyttyi kolmen päivän aikana nuorten pienistä ja suurista toiveista.

- Haaveilemme oman perheen perustamisesta ja lapsesta, kertoi muuan nuori pari tapahtumapisteellä vieraillessaan.

Unelmien linna täyttyi haaveista liittyen rakkauteen, onnelliseen elämään, matkoihin ja lemmikkeihin - nousipa haaveissa esiin myös unelma tavata oma biologinen äiti.

- Koskettavimpia esiin nousseita asioita olivat toiveet koulukiusaamisen loppumisesta ja ystävistä sekä suru katkenneista perhesuhteista, totesi Nuorten turvatalon kriisi- ja perhetyöntekijä Tiina Ikoukchen Helsingistä.

Pohdintaa Punaisen Ristin periaatteista

Reaktorin tapahtumapisteisiin pääsi tutustumaan kätevästi osallistumalla Amazing Metro Race -kilpailuun, jossa eri pisteillä suoritettiin tehtäviä, ja päivän nopeimmat osallistujat palkittiin. Nuorten turvatalon ja Helsingin ja Uudenmaan piirin tapahtumapisteellä käytiin läpi Punaisen Ristin periaatteita, jotka ohjaavat järjestön työtä.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset toteuttivat nuorille myös päihdetietovisan, johon osallistui suuri joukko aiheesta kiinnostuneita nuoria.

- Tapahtumapisteellämme on käynyt kuhina ja nuoret ovat iloisin mielin mukana, Punaisen Ristin ständiltä kerrottiin hymyssä suin.

Reaktori huipentui lauantai-iltana 21.2. päätösjuhliin Gloriassa, jossa esiintyivät räppäri Kevin Tandu ja nuoret sirkustaiturit Pukinmäestä.