Webbinarium: Syna strukturer & Inkludera mera

17.3.2021
17:00 to 19:30
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Välkommen på webbinariet där vi synar strukturella hinder för ett aktivt deltagande i föreningslivet och ger praktiska råd för ett med inkluderande föreningsliv. Finlands samhällsstruktur är i snabb förändring i och med en intensifierad flyttningsrörelse från andra länder. Vikten av att utveckla ett mer inkluderande arbetssätt är en förutsättning för att arbeta i en mångkulturell miljö.

Webbinariet är en del av programmet kring den nationella Veckan mot rasism 15-21.3 2021.
ANMÄLAN senast 17.3 kl 12: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/10567

Program

Kritisk inkludreing som alternativ till integration | Tobias Pötzsch, lektor i socialt arbete Svenska kommunal- och socialhögskolan, Helsingfors universitet.

Teoretiska och praktiska skillnader mellan inkluderingstänkande och integrationstänkande. Exempel från Tobias egen forskning kring inkludering av vuxna migranter i samhället.
 

Osynliga normer & Konkreta verktyg | Emina Arnautovic, integrationssakkunnig och Senada Arnautovic, projektkoordinator, Folkhälsan

Hur använda den kunskap och kompetens som vi redan har i arbete med kulturell mångfald? Hur identifierar vi de osynliga normer som kan vara ett hinder för större inkludering? Vi diskuterar kring några exempel (god praxis) och får konkreta verktyg som hjälper oss att vidare utveckla inkludering och delaktighet.

Efter föreläsningarna finns det möjlighet att ställa frågor.

FÖR VEM?
Styrelsemedlemmar, gruppledare, tränare och talkoarbetare i föreningar och rödakorsavdelningar runt om i Åboland och övriga Svenskfinland.

LÄROMÅL
- Förståelse för vilka strukturella hinder det kan finnas att komma med i frivilligverksamheten
- Verktyg för och inspiration att sänka dessa hinder
- Insikt i betydelsen av tredje sektorn som en del av lokalsamhället

OM ANMÄLAN: Sista anmälningsdag är 17.3 kl 12. Länk till webbianriet skickas ut till alla anmälda några timmar innan föreläsningen börjar.