Vapaaehtoisen pelastuspalvelun valtakunnallinen Ilmi -yhteisharjoitus

26.8.2017
1:00 to 23:00
Location:
Ailakinkatu 5, 40100, Jyväskylä
Tapahtuman tyyppi: 
  • Harjoitukset
Järjestäjä: 
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea järjestämällä Ilmi 2017 -yhteisharjoituksen.

Harjoitusten tavoitteena on tuoda esiin Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koko toiminnan kirjoa ja harjoitella erityisesti Vapaaehtoiselle pelastuspalvelulle uusia toimintamuotoja kuten yhteistoimintaa RPAS- ja varjoliidinharrastajien kanssa sekä uudistettua öljyntorjunnan toimintamallia.

Suunnitteilla on harjoituksia niin maastossa, merellä kuin ilmassa. Harjoitusten sisällöt vahvistetaan paikallisen tarpeen mukaan.

Harjoitukset järjestetään Ilmin päivänä 26.8.2017 (tai vaihtoehtoisesti 27.8.2017) eri puolilla Suomea.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 52 järjestön muodostamana vapaaehtoisten auttajien verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa. Auttajat toimivat maalla, vesialueilla ja ilmassaa. Vapepa-järjestöt toimivat yhdessä, jotta jokaisen järjestön osaaminen pystytään hälytystilanteessa hyödyntämään hädässä olevan ihmisen auttamiseksi. Hälytystilanteessa vapepalaiset johtavat omaa toimintaansa.

 

Campaigns