Vankilavierailija -koulutus, Helsinki

19.5.2019
10:00 to 13:00
Location:
Hietaniemenkatu 7 B 5. krs, 00100, Helsinki
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Vankilavierailijakoulutus

Punaisen Ristin vankilavierailijatoiminnan tavoite on edistää inhimillisyyttä, antaa vangille mahdollisuuksia kohtaamiseen ja keskusteluun vapaaehtoisten vankilavierailijoiden kanssa sekä tukea vangin sosiaalista kehitystä ja vuorovaikutustaitoja.

Vankilavierailijat tapaavat useimmiten vankeja pienryhmissä, mutta myös kahdenkeskisiä tapaamisia, koulutuksia ja tapahtumia voidaan järjestää.

Vankilavierailijakoulutus antaa perustiedot ja toimintaohjeet vapaaehtoisena vankilavierailijana toimimiseen. Koulutuksen jälkeen toimintaan mukaan haluavat haastatellaan sekä Punaisen Ristin työntekijän että vankilan henkilökunnan toimesta. Vankila saattaa teettää suppean turvallisuusselvityksen vankilavierailijasta ennen toiminnan aloittamista. Vankilavierailijaksi hyväksymisestä haastatteluiden ja mahdollisen turvallisuusselvityksen pohjalta  päättää viimekädessä kyseessä olevan vankilan johtaja.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti niille henkilöille, jotka haluaisivat toimia vapaaehtoisena vankilassa. Koulutukseen sisältyy myös vankilakohtainen koulutus 3h, jonka pitää vankilan henkilökunta erikseen sovittuna ajankohtana.

Aika: Su 19.5.2019 klo 10-13, 3h

Paikka: Punaisen Ristin koulutustila, Hietaniemenkatu 7 B 5. krs, 00100 Helsinki

Tavoite:
Koulutuksen käytyäsi tunnet vankilavierailutoiminnan historiaa ja toiminnan tarpeen sekä miten toiminta kiinnittyy osaksi ystävätoimintaa ja laajemmin Punaisen Ristin toimintaan. Saat tietoa siitä, millaista toimintaa vankilavierailijana voidaan tehdä ja saat valmiudet vankilavierailijana toimimiseen. Lisäksi perehdytään vankilavierailutoiminnan pelisääntöihin ja vankilavierailijan oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Koulutuksen sisältö:

  • Punaisen Ristin vankilavierailutoiminta
  • Vankilavierailutoiminnan tarkoitus ja tarve
  • Vankilavierailutoiminnan toimintamuodot käytännössä
  • Toimiminen vankilavierailijana
  • Vankilavierailutoiminnan pelisäännöt
  • Vankilavierailijan oikeudet ja velvollisuudet
  • Palaute ja arviointi

Koulutus on maksuton.

Sitovat ilmoittautumiset koulutuksiin tämän linkin kautta viimeistään ke 15.5.2019 klo 10.

Tervetuloa!

Kouluttaja(t): Maria Mattsson ja Johanna Hietapakka

Lisätietoja: spr.vankilavierailijat@gmail.com 

Koulutus toteutetaan opintokeskus Siviksen tuella.