Humanitaarisen oikeuden peruskurssi verkossa 9. ja 15. ja 18.2.2021

9.2.2021 17:00 to 18.2.2021 20:30
Sodassakin on säännöt! Sodan oikeussäännöillä eli kansainvälisen humanitaarisen oikeuden sopimuksilla pyritään rajoittamaan aseellisten selkkausten vaikutuksia. Tiedon levittäminen sodan säännöistä on Punaisen Ristin perustehtäviä.
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 
SPR Hämeen piiri

Humanitaarisen oikeuden peruskurssi toteutetaan verkossa tapahtuvana koulutuksena kolmena iltana ti 9.2., ma 15.2. ja to 18.2. klo 17.00-20.30. Todistuksen saaminen edellyttää osallistumista jokaiseen koulutusiltaan. Kurssi sisältää pienen ennakkotehtävän ja välitehtävän.

Kurssi antaa tietoa humanitaarisesta oikeudesta ja Punaisesta Rististä. Saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten Punainen Risti auttaa ihmisiä luonnononnettomuuksissa ja konflikteissa? Mitä sotauutiset kertovat? Miten humanitaarista apua voidaan toimittaa sodan keskellä? Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia humanitaarisessa avustustoiminnassa kohdataan?

Sodan oikeussäännöt suojelevat niitä, jotka eivät osallistu sodankäyntiin. Oikeussääntöjen ydinajatuksena on, että sotatoimet voi suunnata vain sotilaallisiin kohteisiin. Kansainvälinen yhteisö on valtuuttanut Punaisen Ristin suojelemaan  ja auttamaan sodan jalkoihin jääneitä siviilejä, sotavankeja ja haavoittuneita sotilaita. Tämä mandaatti on kirjattu Geneven sopimuksiin.

Ilmoittaudu 3.2. mennessä:  https://www.lyyti.in/Humanitaarisen_oikeuden_peruskurssi_verkossa_9_ja_15_ja_1822021_5592

Tervetuloa mukaan koulutukseen!