Etsinnän maastojohtajakurssi 3.-4.5.19

24.4.2019
Location:
-, 28100, -
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

ETSINNÄN MAASTOJOHTAJAKURSSI SATAKUNNASSA 3.-4.5.2019

Kurssin järjestää Punaisen Ristin Satakunnan piiri yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Aika: Perjantai 3.5. klo 16.30 - 21.00 ja Lauantai 4.5. klo 08.30 - 18.30.

Kurssipaikka: Keski-Satakunnan / Satakunnan alueella. Tarkempi paikka varmistuu lähiaikoina.

Kohderyhmä: Etsinnän maastojohtajakurssi on tarkoitettu etsinnän peruskurssin suorittaneille, kohtalaisen suunnistustaidon omaaville ja aktiivisesti etsintätoiminnassa mukana oleville Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eri järjestöjen jäsenille. Eduksi on hankittu kokemus etsinnöistä ja etsintäharjoituksista.

Kurssille voidaan ottaa enintään 12 kurssilaista.       

Tavoite: Kurssin käytyään henkilöllä on valmiuksia johtaa partion-, ryhmän- ja joukkueen suuruista yksikköä etsinnässä. Osallistujan motivaatio Vapepa-toimintaan on kasvanut, jonka lisäksi osallistujan paikka Vapepa tehtävässä ja organisaatiossa on selvinnyt. Osallistuja tietää ja tuntee maastojohtajan velvollisuudet ja vastuut.

Kurssin sisältö: Kurssi on pituudeltaan 16 tuntia, sisältäen teoriaa, ryhmätehtäviä ja maastoharjoituksia. Lauantain etsintäharjoituksessa kurssilaiset toimivat ohjatusti pienimuotoisissa johtajatehtävissä maastossa. Johdettavaksi tulee kurssin ulkopuolisia etsintäryhmiä. Todistuksen saaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja läsnäoloa koko kurssin ajan.

Kurssin pääosiot   

1. Maastojohtajan rooli ja tehtävät

2. Maastojohtajan suunnittelutehtävät

3. Maastojohtajan johtamistoiminta

4. Toiminta maastojohtajana

Kouluttajat: Kouluttajina ja ohjaajina kurssilla toimivat valmiuskouluttajat; Juhani Salonsaari Kankaanpäästä, Sami Nygård Merikarvialta, Sari Rantanen Kokemäeltä ja Raisa Kaukonen Nokialta.

Kustannukset: Kurssimaksu on 40,00 euroa sisältäen koulutuksen, kurssimateriaalin, todistuksen, ohjelmassa mainitut ruokailut ja kahvit. Edullisesta majoituksesta (pe-la) peritään erillinen korvaus. Hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Varusteet: Kurssilla tarvitaan mukana molempina päivinä seuraavat varusteet; muistiinpanovälineet, etsintäkurssiopas (ohjeita kadonnutta etsittäessä), säänmukaiset maastoetsintävarusteet, Vapepan turvaliivi/vast, partiopilli, hernepilli, kompassi, kartansuojus, valaisin, maastoruokailuvälineet ja reppu etsintävarusteiden kuljettamista varten.

Ota mukaasi aiemmilta Vapepan kursseilta saamasi todistus (kortti).

Majoitus: Ensisijaisesti pitkämatkalaisille pyritään järjestämään edullinen majoitusmahdollisuus kurssipaikalta tai lähialueen majoituspaikoista. Majoituspaikasta ja hinnasta tarkemmin viimeistään kurssivahvistuksen yhteydessä.

Huomioitavaksi! Koiria, kissoja tai muita kotieläimiä ei saa tuoda kurssipaikalle.

Ilmoittautumiset:  12.4. mennessä seuraavan linkin kautta: https://www.lyyti.in/maastojohtajakurssi_030519

Liitteenä olevan osallistujatietolomakkeen (OTL) palautus 12.4. mennessä sähköpostiosoitteeseen: juhani.salonsaari@suomi24.fi

Kurssille hyväksytyille lähetetään ennakkotehtävät ja kurssiin liittyviä ohjeita viikolla 16.

Tarkempia tietoja kurssin sisällöstä antaa Juhani Salonsaari puh. 040 734 3743.      

Tervetuloa kurssille!