Avuksi Espoon koronarokotuksiin - nyt myös iltavuoroja

10.2. - 30.4.2021
Tapahtuman tyyppi: 
  • Muut tapahtumat
Järjestäjä: 

 

Pääsetkö auttamaan Espoon koronarokotuksissa?

Espoon sosiaali- ja terveystoimiala järjestää koronarokotusten antamisen alueellaan. 10.2.2021 alkaen Punainen Risti koordinoi Espoossa vapaaehtoisten antamaa tukea rokotuksiin liittyen. Pääsetkö sinä vapaaehtoisena auttamaan?

Itse rokottamisen hoitavat kaupungin terveydenhuollon ammattilaiset. Vapaaehtoiset ohjaavat rokotuksiin tulevia henkilöitä sekä antavat tarvittaessa henkistä tukea. Vapaaehtoisia tarvitaan Ison Omenan ja Metro Areenan rokotuspisteissä. Isossa Omenassa kaksi vapaaehtoista kerrallaan on paikalla kahdessa vuorossa klo 8.00-16.15 välisenä aikana ja Metro Areenalla neljä vapaaehtoista kolmessa eri vuorossa klo 8.00-20.15 välisenä aikana.

Etsimme vapaaehtoisia, joilla on hyvät sosiaaliset taidot sekä hyvä fyysinen ja psyykkinen toimintakyky. Vapaaehtoisten tulee pystyä toimimaan ohjeiden mukaisesti itsenäisesti tai ryhmässä. Osa ohjaamisesta saattaa tapahtua ulkona. Tehtävät edellyttävät sellaista fyysistä kuntoa, että vapaaehtoiset jaksavat ongelmitta seistä noin neljä tuntia. Tehtävät vaativat kärsivällisyyttä sekä kykyä ja motivaatiota omaksua uusia tietoja ja taitoja. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväänsä sekä SPR:n että Espoon kaupungin toimesta ja he saavat tehtävän edellyttämät suojavarusteet.

Viranomaisten ohjeiden mukaisesti et voi osallistua tähän auttamismuotoon mikäli:
- olet flunssainen tai muuten sairas
- olet täyttänyt 70 vuotta
- kuulut riskiryhmään
- sinut on määrätty kotiin karanteeniin tai eristyksiin

Tämä auttamismuoto ei sovi sinulle, jos
- sinulla on akuutti kriisi
- yleiskuntosi ei ole hyvä
- et voi sitoutua Punaisen Ristin arvoihin, periaatteisiin ja vaitioloon

Vapaaehtoisen tulee olla täysi-ikäinen 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä linkistä:
https://www.lyyti.fi/questions/a6f1367397

Tähän kyselyyn vastaamalla kerrot, että toiminta kiinnostaa sinua ja haluat siitä lisätietoa. Et vielä sitoudu mihinkään.

Kiitos kun olet mukana auttamassa!

Espoon koronarokotuksissa vapaaehtoistoimintaa koordinoivat Punaisen Ristin Espoon osastot. Mikäli vastaat kyselyyn, sinuun otetaan yhteyttä, odota kärsivällisesti.

Ystävällisin terveisin,

SPR Espoon osastojen koronakoordinaatioryhmä