Tule mukaan ensiapu- ja valmiustoimintaan

Eero Sario
Image: Eero Sario

Punainen Risti on varautunut siihen, että se on valmis auttamaan heti, kun jotain sattuu. Tätä kutsutaan valmiustoiminnaksi. Punainen Risti ylläpitää ensiapu- ja muita valmiusryhmiä joka puolella Suomea. Vapaaehtoisella on siis varaa valita, mihin toimintaan lähteä mukaan.

Onnettomuuksien sattuessa tarvitaan monenlaista apua. Ensiavun vapaaehtoiset auttavat pienissä ja isoissa hätätilanteissa. Suuronnettomuuden sattuessa ensihuoltoryhmän vapaaehtoiset auttavat uhreja ja omaisia onnettomuuspaikoilla esimerkiksi järjestämällä heille ruokaa ja majoitusta.

Henkisen tuen vapaaehtoiset voivat olla tukena esimerkiksi kadonneiden etsinnöissä ja tulipalon sattuessa. Joka kesä Punaisen Ristin vapaaehtoiset festaripäivystäjät huolehtivat ensiavusta ja tekevät päihdetyötä kymmenissä kesätapahtumissa ympäri Suomea.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Voit hakea kaikkia Punaisen Ristin kursseja ja tapahtumia paikkakunnan ja aiheen perusteella tapahtumakalenteristamme. Siirry tapahtumakalenteriin.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu auttaa viranomaisia

Suomen Punainen Risti kuuluu 52 muun järjestön lisäksi Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun Vapepaan. Useimmiten Vapepan vapaaehtoisia hälytetään avuksi silloin, kun tarvitaan paljon auttajia kerralla. Tällaisia ovat esimerkiksi kadonneiden henkilöiden etsinnät, tulipalot ja erilaiset onnettomuudet kuten liikenneonnettomuudet tai öljyvahingot.

Vapepa on järjestöjen yhteenliittymä, joka osallistuu vuosittain satoihin hälytystehtäviin ympäri maata. Punaisen Ristin jäsenenä voit olla mukana Vapepan hälytysryhmissä. Vapepa järjestää koulutuksia halukkaille.

Vapepan sivuille

 

 

 

 

 

 

Teemu Ullgrén

Ensiavun vapaaehtoiset päivystävät vuosittain sadoissa erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Tervetuloa vapaaehtoiseksi ensiapuryhmään! Ryhmiä on lähes jokaisella paikkakunnalla.

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Henkisen tuen vapaaehtoiset auttavat kuuntelemalla ihmisiä, jotka ovat erittäin vaikeassa tilanteessa. Äkillisen elämänmuutoksen, kuten onnettomuuden tai katastrofin, kohdatessa pelkkä vapaaehtoisen läsnäolo on tärkeää.

Niklas Meltio

Rinnepäivystäjä on ensiavun vapaaehtoinen, joka auttaa loukkaantuneita laskettelijoita rinteessä ja antaa heille hätäensiapua. Jos pidät laskettelusta ja sinulla on ensiapukortti, tule Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi rinnepäivystäjäksi.

Pirjo Ilkka

Punaisen Ristin palveluvene Caritaksen vapaaehtoinen miehistö auttaa kesäisin veneilijöitä ja lomailijoita saaristossa Länsi-Turunmaalla. Jos olet ensiaputaitoinen etkä kärsi merisairaudesta, Caritas kaipaa juuri sinua miehistöönsä!