Lahjoita katastrofirahastoon

< Change the donation target
ICRC

Lahjoituksesi merkitsee sairaalahoitoa, ruokaa, ja puhdasta juomavettä avun tarpeessa oleville. Juuri nyt lahjoituksesi auttaa hirmumyrsky Dorianin uhreja Bahamalla. Apuasi tarvitsevat kipeästi myös Syyrian sodan uhrit ja ilmastonmuutoksen seurauksista kärsivät ihmiset.

Punaisen Ristin kenttäsairaala auttaa Al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa, jossa valtaosa asukkaista on naisia ja lapsia.  
 
Muuttuva ilmasto kurittaa ankarasti maapallon köyhimpiä ihmisiä. Kuivuudella on katastrofaaliset seuraukset siellä missä maanviljely ja karjankasvatus on ainoa keino ruokkia perhe. Lahjoituksesi merkitsee apua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille.
 
Katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla autetaan myös kotimaassa. Tulipalot ja suuronnettomuudet ovat esimerkkejä äkillisistä onnettomuuksista, joihin varautuminen on arkipäiväämme täällä Suomessa. 

Katastrofirahastoon tehtyjä lahjoituksia ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi lahjoituksia voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

 

Sinun tukesi on merkityksellistä

Katastrofirahaston lahjoituksista noin 90 % saadaan yksityisiltä lahjoittajilta. Lahjoitusten lisäksi Suomen Punainen Risti saa tukea humanitaariseen apuun ja kehitysyhteistyöhön mm. ulkoasiainministeriöltä ja Euroopan unionilta.

Tilitiedot

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla katastrofirahaston tilille OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH. Saaja: Punainen Risti. Viite 5186.
 

Ryhtyisitkö kuukausilahjoittajaksi?

Kuukausilahjoittajana takaat avun jatkuvuuden. Säännöllisten lahjoitusten ansiosta avustustarvikkeet ja -työntekijät ovat valmiina heti, kun jotain sattuu Suomessa tai maailmalla.