Tule mukaan monikulttuuriseen toimintaan

Ari Räsänen
Image: Ari Räsänen

Punaisen Ristin monikulttuurinen toiminta tuo yhteen eri taustaisia ihmisiä. Vapaaehtoisena voit edistää yhdenvertaisuutta ja rakentaa moniarvoista yhteiskuntaa.

Löydä oma paikkasi vapaaehtoisena
 

  • Ystävätoiminta Yksi ystävätoiminnan muodoista on monikulttuurinen ystävätoiminta. Toiminta tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin tapoihin viettäen aikaa mukavien asioiden parissa. Antamasi aika ja yhdessäolo voivat olla vasta Suomeen muuttaneelle korvaamaton tuki.
  • Kielikerhot Voit toimia vapaaehtoisena kielikerhoissa, jotka tarjoavat joustavan mahdollisuuden arkikielen harjoitteluun. Kielikerhot ovat lisätukena viranomaisten tarjoamille kursseille.
  • Läksykerhot Läksykerhon ohjaajana autat pieniä koululaisia koulutuntien jälkeen läksyjen teossa. Tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä ja parantaa motivaatiota koulunkäyntiin.
  • Kansainvälinen klubi Kansainvälinen klubi on eritaustaisten ihmisten kohtaamispaikka ja kaikille avoin kerho. Toiminta tuo ihmisiä yhteen yli kielirajojen ja antaa mahdollisuuden uusiin elämyksiin ja oppimiseen mukavassa ympäristössä.
  • Leiritoiminta Monikulttuurisilla perheleireillä voit olla mukana järjestämässä suomalaisia luontoelämyksiä sekä hauskaa yhdessä tekemistä.
  • Asumisapu Vapaaehtoisena autat uutta tulijaa asettumaan uuteen kotiin ja tutustumaan asuinympäristön palveluihin ja ihmisiin.

Näin pääset mukaan monikulttuurisuustoimintaan

  • Etsi tapahtumakalenterista sinulle sopivin ystävätoiminnan peruskurssi hakusanalla ystävä tai tulijan tukena ja ystävänä -kurssi hakusanalla tulijan tukena ja ilmoittaudu mukaan, tai
  • ilmoittaudu vapaaehtoiseksi luomalla profiili ja etsimällä itsellesi sopiva ystävätoiminnan peruskurssi tai tulijan tukena ja ystävänä -kurssi. Paikallisosastosi ottaa sinuun yhteyttä ja opastaa eteenpäin.

Punaisen Ristin monikulttuurista vapaaehtoistoimintaa on useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Voit myös ottaa yhteyttä omaan piiritoimistoosi niin kerromme, kuinka voit lähteä mukaan. Punaisen Ristin tärkeimpiä periaatteita on, että jokainen ihminen on yhtä arvokas riippumatta siitä mihin uskoo, missä hän on syntynyt tai miltä hän näyttää. Monikulttuuriseen vapaaehtoistoimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka tuntevat Punaisen Ristin arvot omikseen.